tiistai 23. heinäkuuta 2019

Hyödynnä vuokranantajan vappusatanen - Näin toimii lyhytaikainen vuokraus

Milloin vaalilupaukset petetään ja milloin hallituksen vappusatanen onkin vajaat 20e. Vuokranantajia "riistetään" verotuksella ja selvityksillä. Vuokranantajana itse ajattelen päinvastoin ja näen vain mahdollisuuksia. Vuokranantajat voivat säätää verotustaan, löytää ilmaisia lounaita ja etsiä mahdollisia vappusatasia. Kun vuokranantaja on avoin, suora ja pitää sanansa, niin homma toimii vieläkin paremmin.

No, mutta itse asiaan, eli ceissi Lyhytaikainen vuokraus:
Vuokrailmoitus, vuokrauskysely, nopeita selkeitä vastauksia ja vuokranantajan vappusatanen, kiitos. Olen mitä ilmeisimmin tehnyt jotain (kerrankin) oikein ja kesken sesonkivuokraamisprosessin eräs vuokralaiskandidaatti lähestyi minua. Onneksi yleisesti yhteydenotot eivät ole kovinkaan harvinaisia. Tällä kertaa sopivat kuvat sopivilla kalusteilla oli herättänyt mielenkiinnon vuokrata sesonkina opiskelijakaupungissa vuokralla tarjolla olevaa asuntoa kalustettuna. Niin ja tosiaan PER HETI. Vajaasta viikosta, vajaan kuukauden vuokra, IT'S A DEAL.
Sain viestin perjantai iltana, lupasin lisäselvityksiä lauantaina. Soiteltiin lauantai aamusta ja sovittiin alustavasti, että homma onnistuu, sunnuntaina varmisteltiin aikatuluja ja maanantaina tulivat visiitille. Kiireisestä viikonlopusta huolimatta maanantaina vuokralaiselle oli toimitettu lisäpedit ja muu tarpeellinen vajaan viikon vuokra-ajaksi. Pidän lupaukseni, olen #vuokranantaja, en vain #hyvävuokranantaja, vaan #parasvuokranantaja. THE LandLord if I may.

Ilmoituksessa olin ilmoittanut vuokraavani asuntoa joko kokonaan/osittain kalustettuna tai ilman kalusteita. Ihan vain syystä, että kyseiset kalusteet olivat itselleni ylimmääräisiä, näin ollen mahdollisesti saisin verohyötyä ja joku muukin voisi hyötyä pienemmästä muuttokuormasta. En kuitenkaan ajatellut, että kukaan kysyisi asuntoa viikoksi ja suhteellisen hyvään hintaan. Kieltämättä aikataulu oli tiukka, kalusteita oli melko askeettiseen elämiseen, mutta melkolailla riittävästi. Muutamia temppuja piti suorittaa omien kontaktien kanssa, jotta kyseinen vajaan viikon vuokraus saatiin onnistumaan. Iso kiitos luonnollisesti paikalliskontakteilleni, he/ne mahdollistavat paljon enemmänkin kuin vain nopean ja onnistuneen bnb kokemuksen.

Kuitenkin noin 2h työllä saavutin noin 300 euron tulot, nettona. Sain jälleen rutkasti kokemusta ja aivan varmasti myös jatkossakin potentiaalisen asiakkaan. Tekstit ja kuvat olivat juuri oikeanlaiset herättämään normaalia kiinnostusta, mutta ilmeisesti myös lyhyempiaikaisia vuokralaisia. Eli ainakin jotain tulee tehtyä oikein. 

Vaikka olen aiemminkin kirjoittanut halukkuudestani kokeilla Airbnb kikkailua, tämä kyseinen tapaus ei liittynyt Airbnbhen. Toisaalta tämäkin kokemus opetti, että Airbnb'mäiselle palvelulle on kuin onkin kysyntää, melkein paikkakunnasta ja sesongista riippumatta. Vappusatasina pidän näitä tuloja siinä mielessä, että en ollut missään määrin tähän tulonlähteeseen varautunut. Diili oli muutenkin herkullinen, kaikille osapuolille. Tosin ei kukaan minulle myöskään ilmaisia satasia luvannutkaan, toisin kuin...

Vuokranantajakettu kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti