tiistai 13. elokuuta 2019

#firettäminen vs #eläminen

Hienoja sanoja ja "uusia" elämänmietteitä lienevät kaikki paikat täynnä. Elämä on kuitenkin aina paljon muutakin kuin hienoja lauseita ja kaunisteltuja hassuja käännettyjä sanoja/termejä. Kukin kuitenkin aina itse löytää keinonsa, miten nauttia elämästään parhaiten.

FIRE = Financial Independence, Retire Early

Life = LIve your liFE

Elät vain kerran. Haluatko tehdä töitä 24/7? Onko elämässä jotain tärkeämpääkin kuin työ tai raha? Tekisitkö töitä palkatta? On useita kysymyksiä joihin aina välillä itsekin pohdin vastauksia. Itse en pidä työnteosta, en kuitenkaan vihaa sitä. Ymmärrän, että elääkseni minun tulee tehdä töitä, kantaa korteni oravan pyörässä kekoon. Olen tottunut tekemään töitä pienestä pitäen. Raha ei ole elämässä kaikki kaikessa, mutta kyllä pitkälti sen ympärillä pyöritään. Raha tuo leivän pöytään, katon pään päälle ja mahdollistaa useita muita aktiviteetteja ja materiaa.

24h/vko fyysistä duunia ja koulu ja lopulta työt päälle opettaa aika paljon. Tuntemattomia eivät olleet useammat työt, parhaimmillaan olen varmaankin tehnyt 3-5 työtä samaan aikaan, taikka oikeammin ilmaistuna limittäin. Tuntemattomia eivät olleet myöskään tuplavuorot taikka aamuvuoro toisaalla ja iltavuoro toisaalla. Viikkoon mahtuu 7 päivää, joten viikkoon mahtuu myös 7 työpäivää tai jopa vähän ylikin. Nuorena on hauskaa vähän kokeilla rajojaan ja silloin myös jaksaa. Pidemmän päälle se voi jo alkaa keittämään yli. Nykyään useampi työ toimii tasapainottavana tekijänä ja harrastuksena, josta saa jopa palkkaa.

En kuitenkaan voi väittää jääneeni juuri mistään paitsi. Olen ehtinyt viettää aikaa kavereiden kanssa, ollut baareissa yömyöhään, matkustellut, pitänyt fyysisestä ja henkisestä puolesta huolta. Olen kantanut korteni kekoon myös vapaaehtoistöissä, valmentanut, auttanut ja innostanut nuoria, monessakin asiassa. Toivoakseni teen tätä yhä ja jaksan taikka muistan tehdä sitä myös tulevaisuudessa.

Olen tottunut tekemään pidempiä vuoroja, välillä yhä harrastuksenomaisesti käyn muissa töissä tuurailemassa, auttamassa. Suit up toimii omassa tapauksessani useampaankin suuntaan, se myös tasapainottaa. Olen pääasiallisesti siistissä sisätyössä, varsinainen toimistorotta, mutta nautin myös fyysisemmästä työstä. Tästäkin syystä veikkaan, että pidän DIY asuntosijoittamisesta ja olen hyvinkin hands on vuokranantaja. Moukaroiden lekalla väliseinää taikka ihan vain halkoja tehdessä se fiilis vaan on sanoinkuvaamattoman hyvä. Toki myös se oman käden jäljen näkeminen tekee gutaa. Välillä sattuu virheitä, mutta niistä (toivottavasti) oppii ja silloinkin voi syyttää vain itseään.

Vapaus on kuitenkin asia, josta nautin. Jos vain yksinkertaisesti saisin päättää, niin en kävisi töissä. Tekisin ajallani paljon muuta, paljon hyödyllisempiä asioita. Viettäisin aikaa enemmän perheen ja ystävien kanssa. Auttaisin, innostaisin ja valmentaisin. Ehkä teen sitä jo nyt, mutta mieli ja kroppa halajaa aina lisää.

FIRE toohotuksissa on hyvä muistaa myös elää. You only live once tai jotain... Ei vain se päämäärä vaan myös se koko matka. Matkasta ja matkan varrella pitää pystyä nauttimaan ja mielellään ilman, että polttaa lankaa molemmista päistä. Vuokranantajuus mahdollistaa paljon, se tuo vapautta, mutta myös vastuuta.

Elämän kettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti