keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

FIREttäminen rennommin - TOP puuhalista

Monelle FI tarkoittaa Financial Independece, josta myös FIREttäminen on saanut alkunsa. Itsensä kehittäminen ja taloudellinen riippumattomuus on monien huulilla. Taloudellinen riippumattomuus ei kuitenkaan ole taloudellista riippumattomuutta (mielestäni) jos se on rankkojen 100 sivuisten tekstien tai ihmeaamuoppaiden lukemista. Välillä on hyvä mennä vähän rennommalla otteella ja laittaa treenin yhteydessä itsensä kehittämis podcästin sijaan hevi sykettä kohottamaan. Toimii myös harvinaisen hyvin DIY vuokranantajan purkutöissä. Hiki pintaan ja leka tai sorkkarauta heilumaan.

Taloudellinen vapaus on ehkä mielestäni osuvampi sanavalinta. Keinoja tämän saavuttamiseksi on useita ja ajattelinkin tämän listaukseni olevan tarkoituksella vähän rennompi katsaus taloudellisen riippumattomuuden ja/itsensä kehittämisen maailmaan. Taloudellisen vapauden on tarkoitus olla hauskaa ja vähän rennompaa, taloudelliset realiteetit kuitenkin muistaen.

Alla listaukseni TOP 5 leffoista, joissa on mukana myös opettavat elementit. Varsinkin näin coronan keskellä rentoa viihdykettä. Opettava ja taloudellisia ahaa elämyksiä voi olla samalla myös viihdyttävä ja hauska. Joten ENJOY:
  1. The Big Short
  2. The Banker
  3. The Wolf Of Wallstreet
  4. 99 Homes
  5. Margin Call
Tämä lista varmasti elää ja historiafriikkinä teki mieli laittaa muutamia muitakin vähän vanhempia mestariteoksia. Mennään nyt kuitenkin tällä.

Välillä vähän rennommin ja viihdearvoa enemmän esille nostaen. Siinä sivussa voi vahingossa oppiakin jotain. Viimeisenä vielä yksi ylitse muiden kirjasuositus. Parasta laatua ja hauskaa luettavaa, suosittelen niin suomeksi kuin englanniksi. Toimii niin aikuisille, nuorille kuin lapsille.

Roope Ankan elämä ja teot (engl. The Life and Times Of Scrooge McDuck, Don Rosa

Välillä vähän rennommin. Hauskaa vappua!Ps. Kokeilkaa kuunnella lukunautinnon kyljessä Tuomas Holopaisen albumi: Music Inspired by the Life and Times of Scrooge. Suorastaan maagista.
Tämä julkaisu ei ollut maksettu mainos, miltään osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti