keskiviikko 3. elokuuta 2016

Miksi käymme töissä?

En voi sanoa, että vihaan töitä, mutta en usko, että kovinkaan moni menisi töihin, jollei pitäisi. Eli käytännössä jollei sitä rahaa oikeasti tarvitse.

Tavoitteenani ei välttämättä ole elättää itseäni vain vuokranantajana toimimalla tai asuntosijoittajana tai pelkästään sijoittajanakaan. Tai edes näiden yhdistelmänä, vaikka suurin osa tuloistani ehkä tulisikin juuri noista. Harrastukseksi sitä voisi tehdä jotain pientä näpertelyä sijoittamisten ohessa, jotka harrastuksia tosin nekin.

Tosiaan, en vihaa töitä, mutta jos tulee tilannetta eteen, jossa työnantaja sanoo: "palkkasi eteen sinä hyppäät kun me niin sanomme". Työnantajan markkinat MY ASS, ei sitä silti kaikkea tarvitse niellä vaikka olisikin 100 muuta saman työn hakijaa ja heistä 90% tekisi saman halvemmalla ja miksei jopa iso osa paremminkin.

On sitä muutaman kerran tainnut olla haastatteluissakin nielemistä, ettei niitä siltoja tule poltettua kun on niin ja näin lähes kettuiltu, enemmän tai vähemmän tahallaan tai tyhmyyksiään. 

"Avoimia tehtäviä on vain yksi, kaikki halukkaat eivät vain voi sitä saada." Ahaa hienoa, nyt ymmärrän paremmin.

Kolmannen kysymyksen jälkeen "palkka on summien X ja Y välillä." Kiitos tästä tiedosta, olisi voinut senkin ilmoittaa ajoissa niin olisin haastiksen alussa voinut ilmoittaa FYI (for your information=tiedoksesi) tämä taisi olla tässä. Turha sitä on kaikkien aikaa tuhlata. Mikäli mahdollinen työnantaja ei maksa elämääni (eli kaiken maailman kulujani) tai maksa minulle palkkaa, niin en kyllä usko että töitä haluaisin tehdä.

Kun tavoitteena on taloudellinen riippumattomuus palkanmaksajasta, niin odotan vielä noita hetkiä, että voi kuitata vähän työnantajille takaisin. Kaippa se ihan normaalia on molempiin suuntiin antaa palaa?

En väitä etteikö töissä voisi olla mukavaa ja itse käyn harrastuksekseni myös sellaisissa töissä. Työ ei ehkä ole maailman vaativinta ruudinkeksintää eikä rankkaa, mutta mielestäni ihan mukavaa. Eli voi olla, että olenkin jo oman näpertelyni löytänyt.

Life is too short!

KKKK  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti