maanantai 6. maaliskuuta 2017

Nopeus on valttia

Voiko enempää ärsyttää, kun lähettää sähköpostia ja saa vastauksen EHKÄ toisen muisttamisen jälkeen (kahdessa tai kolmessa viikossa)... Eikö viestiin olisi helpointa vastata heti? Ainakin se olisi hyvää asiakaspalvelua tai antaisi aktiivisen kuvan, oli puhe sitten vuokranantajasta, isännöitsijästä, välittäjästä tai hallituksen jäsenestä.

Nykypäivän tekniikka mahdollistaa reaaliaikaisen kommunikoinnin, niin miksi sysätä viestejä, "vastaan huomenna tai unohdan, no big deal". Itsekin siirrän työni tai lähes kaiken mielellään huomiseen: "minkä voi tehdä tänään, voi täten siirtää ja tehdä myös huomenna". Ehkä ensisijaisena poikkeuksena pidän sähköposteja. Siitä tulee törkeän hyvä fiilis jos on saanut vastattua jollekulle 1-3min sisään, voi melkein sanoa, että reaaliajassa. Uskon, että myös toinen osapuoli kiittää.

Nopeutta vaaditaan nykyään myös sijoitusasuntomarkkinoilla. Olen useampaankin kertaan törmännyt tilanteeseen, kun hintavahtini on aamusta klo 9 havainnut hyvän kohteen ja löydän ilmoituksen sähköpostistani klo 11 ja kohde on jo hävinnyt. Iltapäivällä tai seuraavana päivänä viimeistään niin on käynyt. Sijoitusasuntomarkkinoilla on monta haukkaa liikkeellä. Ihan ilman mitään soittoa välittäjälle, isännöitsijälle, hallituksen pjlle tai papereita vilkaisematta itse en lähtisi ostamaan, mutta meitä on moneksi. Ja tosiaan, usein hyvien kohteiden kohdalla nopeus ratkaisee, ehkä liian usein käy jopa niin, että kohde menee jo ennen yleisiä markkinoita, mutta niille nyt yksittäinen pieni pubiliikatason asuntosijoittaja harvemmin mitään voi.

Etenkin vuokralaisen kanssa korostan yhteydenpidon merkitystä ja pyrinkin pitämään yhteydenottokynnyksen matalana, jos jotain on vialla niin toivon vuokralaiseni olevan yhteydessä. Pitkälti näin olen saanutkin asiat onnistumaan ja vuotavat hanat ja pesukonerikot ovat hoituneet kivuttomasti ja nopeasti. Tyytyväinen ja hyvä vuokralainen on kullanarvoinen ja vuokrasuhteeseen kannattaa panostaa. Ei ahdistelemalla vuokralaista liikaa, vaan vastaamalla viivytyksettä ja korjaamalla mahdolliset puutteet ja viat.

Olin entisessä urheilijan elämässäni puhdas sprintteri ja vaikuttaa siltä, että siitä tuodaan myös etua liike-elämään. En ehkä pidä parhaimpana asuntosijoittajan mantrana "sprintteriyttä", mutta nopeus voi olla monesti myös valttikortti ja sellaisena sitä itse ajattelin pitää.

KKKK


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti