torstai 31. elokuuta 2017

Asuntokiimaa vetävillä kuvilla ja otsikoilla

Juuri hiljattain oli juttua lehdessä, kuinka vuokra-asunnon hakemiseen on tullut uusia piirteitä: flirttailu, joko kuvilla ja/tai tekstillä. (http://www.is.fi/asuminen/art-2000005337636.html) Varsinkin sesonkiaikaan heinä-elokuussa vuokrailmoituksia tehneenä ja vuokralaisilmoituksia selanneena on jo nähnyt paljon.

Vuokra- ja vuokralaisilmoitukset ovat kuin Tinder, kuvilla haetaan alkukiimaa ja tiivis mielenkiintoinen teksti sinetöi "osuman" (herättää mielenkiinnon, klikkaamaan ja lopulta ottamaan yhteyttä). Hyvät valoisat kuvat vuokrattavasta kohteesta saa mitä ilmeisimmin vuokralaiskandidaatin kiinnostumaan. Leikkisästi hymyilevä nätti nuori tyttö, jolla sopivasti (tarkoituksellisesti) näkyy vähän "ekstraa", herättänee kiinnostusta. 

Sekoitetaan tissit tiskiin kuva ja lause: "vuokranmaksu kyllä hoituu" ja vielä muutama hymiö niin johan siinä voidaan johdatella. Vähemmästäkin 50v vuokranantaja Penan (nimi keksitty) Stondertutka villiintyy. Joillekkin se vain on tahallinen tai tahaton tapa ja joillekin se voi olla markkinointikikka, toisaalta monet osaavat käyttää ulkoisia avujaan avuksi. On tullut myös nähtyä asunnon hakijalla kuva, jossa molemmissa käsissä oluttölkki ja tekstissä "rauhallinen ja fiksu", jokin ei täsmää?

Toisaalta työhakemuksissakin yleensä pyydetään liittämään CV kuvan tai videon kera, joten miksei samaa voisi toteuttaa myös vuokramarkkinoilla? Se, että siihen ei tarvitse suostua, on kunkin oma asia. Harvemmin lopputulos on pelkästä kuvasta kiinni.

Millaisia kuvia pyydetään ja sitten lopulta lähetetään on kunkin oma asia. Asiattomuudet nykypäivänä päätyvät aika helpolla lehtien ja somen otsikoihin taikka pidemmälle vietyinä käräjille. Kuva on hyvä lisä, mutta mielestäni ei pakollinen, enkä sitä nyt ainakaan jälkikäteen lähtisi pyytämään.

Hyvät asialliset kuvat ja informatiivinen teksti vievät pitkälle. Vähän voi koittaa erottautua joukosta, mutta sitäkään ei kannata lyödä överiksi. Itse en jatkossakaan tule ottamaan kuvia wc paperirullista tai ovenkahvoista... Persoonallista? Ehkä... Mutta kuinka tarpeellista ja paljonko se tuo lisäarvoa? Olenkin aina halunnut olla se vessapaperivuokranantaja.

Kettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti