keskiviikko 23. elokuuta 2017

Vuokranantajalla kuuluu olla tylsää

Vuokranantajana toimimisen kuuluu parhaimmillaan olla tylsää. Käyn välillä yhtiökokouksissa juomassa kahvia ja vähän pitämässä huolta omaisuudestani. Mikäli suuria remontteja ei ole tulossa, kyseessä on uudiskohde tai suuret remontit on tehty alta pois niin tilanne on melko helppo. Pyörittelen peukaloitani ja annan rahan tulla luokseni (eli lyhentelen lainoja). 

Tärkeintä kuitenkin on, että vuokralaiset viihtyvät ja pysyvät vuodesta toiseen. Remonttikokoukset ja muut hallinnolliset asiat voivat vaivata päätä, mutta yleensä vähemmän kuin vuokralaisten vaihtumiset. Ja mielestäni esim. elämäni ensimmäiseen putkiremonttiin aktiivisempi osallistuminen on ollut (ainakin tähän mennessä) lähinnä virkistävää.

Viimeiset pari vuotta tilanne on ollut kohdallani melko helppo. Vuokralaiset ovat pysyneet eikä heillä ole ollut juuri valittamisen aihetta. Toisaalta heillä ei ole ollut suurta kynnystä ottaa yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa. En ole myöskään kokenut tarpeelliseksi tehdä vuosittaisia vuokrankorotuksia, koska kuluni eivät ole kasvaneet ja kaikki on mennyt hyvin. 

Toki ensimmäisen sijoitusasuntoni putkiremontti on ollut mielessä ja kokouksiakin aiheesta on riittänyt. Tulen varmaan myös aktiivisesti seuraamaan jo alkanutta putkiremontin etenemistä ja käymään mm. työmaakokouksissa. Eli ei nyt ihan peukaloiden pyörittämistä vaan tilanteen seurantaa ja muutoinkin alaan kokoajan enemmän paneutuen.

Jos sijoittaminen on tylsää, nukut hyvin ja saat tuottoa (enempi parempi), tilanne on hyvä. Vaikka tykkään tehdä itse, on välillä kiva nostaa jalat pöydälle ja nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti