torstai 19. lokakuuta 2017

Verotuspäätös (vihdoin)

Veroilmoituksen tekeminen on jokavuotinen verta, kyyneliä, tietämättömyyttä ja hikeä sisältävä operaatio. Pientä tärinää oli jo ilmassa verotuspäätöksen odottelun päästessä aika viimeisille hetkille. Vihdoin sain päätöksen ja olen pääasiallisesti tyytyväinen. Päätös vaatii vielä tarkempaa silmäilyä ja tarkastelua, mutta nopeasti katsottuna homma näyttäisi menneen niin kuin pitäisi. 

Kerään kuittini ja tositteeni sähköiseen kirjanpitooni ja käyn ne tarkemmin läpi veroilmoitusta tehdessäni. Kuitit sisältävät aikalailla kaikkea saumausaineista siivoustarvikkeisiin. Kyllä, pidän omaisuudestani huolta, vähintään aina silloin kuin vuokralainen vaihtuu, mutta aina myös silloin kun vuokralainen sitä pyytää tai tilanteet sitä vaativat. Ja kyllä kaikki nämä välineet ja materiaalit, joista löytyy kuitit, minä myös vähennän. Työlle ei voi antaa vähennyksiä tai mitään hintaan, vaikka milloin missäkin keskustelussa niin väitetään Kilometrit kuitenkin myös aina vähennän ja pyrin joka vuosi myös mahdollisimman tarkkaan ne kirjaamaan ylös, perusteluineen.

Uskoisin jälleen säästäneeni pienellä vaivalla useita satasia. Toisaalta ottamalla kuvan ja kirjaamalla kuitin heti ylös selitteineen, uskon myös säästäväni paljon vaivaa. DIY (tee-se-itse) vuokranantajana toimiminen ei ole mitenkään vähävaivaista vaan oikeasti vaatii panostusta, ponnistelua ja välillä jopa ahkeruutta. Luonnollisesti haluaisin nojata palmua vasten, laittaa kädet ristiin niskan taa ja nostaa jalat pöydälle. Mutta harvemmin se varallisuus aivan tekemättä syliinkään juoksee. 

En väitä, että veroilmoituksen tekeminen on lempipuuhaani, mutta jos sillä voi säästä satasia tai jopa tuhansia niin kyllä sen melko mielelläni teen. Vaikka siihen sitten tuhrautuisikin useamman työpäivän edestä tunteja. Kyllä minunkin laskupäälläni siinä ihan tuntipalkoille silti pääsee. Verotus on yksi osa-alue lisää johon oikeasti kannattaa paneutua ja panostaa.

Verotuspäätöstä odotellessa elelen aina vähän jännän äärellä, mutta tähän mennessä kaikki tuntuu menneen melko sujuvasti. En odota, että näin tulee asiat aina olemaan, mutta jatkossakin hoidan kirjanpitoni ja perusteluni kunnolla. Tulen jatkossakin panostamaan veroilmoitukseen, odottamaan pelonsekaisin tuntein päätöstä, vaikka tiedän että kaikille vähennyksilleni on tarkat perusteet. Tiedän myös, että kaikilla näin ei ole.

Verokettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti