keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Vuokralainen vaihtoon (ceissi 4)

Herään elokuisena lauantaiaamuna mökillä suhteellisen virkeänä (ei, en ole aamuihmisiä). Vuokralainen on laittanut viestiä ja pyytää soittamaan. Ei koskaan positiivinen fiilis vaikka aina pyrinkin madaltamaan vuokralaisen kynnystä soittaa vuokranantajalleen mahdollisimman minimiin. No, vuokralainen on löytänyt ensimmäisellä katselukierroksellaan unelma-asunnon (omistus) itselleen. 

Kyseisen vuokralaisen kanssa olen ollut jonkunkin verran tekemisissä, aina positiivisissa merkeissä, joten ihan puskan takaa oman asunnon metsästys ei tullut. Aikataulu vain tuli melko yllätyksenä ja tätä myös vuokralainen vuolaasti pahoitteli, koska piti asunnostaan, vuokranantajastaan ja hommat olivat aina hänen mielestään hyvin toimineet (samaa mieltä).

Noin 15min puhelun jälkeen ja olin luonut vuokrailmoituksen pohjan ja ottanut jo yhteyttä tori.fi kautta muutamiin vuokralaisehdokkaisiin. 30min mennyt ja muutamat olivat jo vastanneet takaisin ja muutamien kanssa lähiviikot jatkettiin neuvotteluja. Loppujen lopuksi puhelu ei ollut positiivinen, mutta ei se myöskään pilannut mökkiviikonloppua.

Mökiltä asiaan uhrautui vajaan yhden tunnin työ (vuokralaisten selailu, viestittely jne.) ja toki varmaan takaraivoon jäi jatkuva ajatuksen kipinä. Kaiken kaikkiaan asunnon vuokraamiseen/myymiseen aikaa kului noin 4-5h. Eli kyllä siihen aikaa vierähti, mutta samalla tuli hyvin kertailtua vuokraamisen perusoppeja ja testattua markkina jos asunnon olisikin myynyt.

Onni onnettomuudessa oli että avasin jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan pienen suuren suuni ja kävi ilmi, että eräs tuttu oli vailla asuntoa. Näyttö onnistui helposti vanhan vuokralaisen kanssa sopien ja sitten asunto olikin melkolailla vuokrattu. 

Hanketta ei lainkaan helpottanut, että vuokralainen vaihtui juuri kohteessa, johon on ensi vuoden keväällä (eli vajaan 6kk sisällä) tulossa putkiremontti. Toisaalta asunto on kylppäriä lukuunottamatta priimakunnossa ja tästä syystä varmasti herättikin putkiremontista huolimatta melko hyvin kiinnostusta. 

Vuokrasopimuksen irtisanominen elokuussa tarkoitti myös opiskelijasesongin väistymistä. Alan mitä enemmissä määrin ymmärtämään määräaikaisten vuokrasopimusten käyttäjiä. Matkassa oli siis epäonnea, mutta yhtälailla (jollei jopa enemmän) myös onnea. 

Olen iloinen, että vanha vuokralaiseni löysi itselleen uuden oman kodin ja tuttuni sai uuden vuokra-asunnon melko vaivattomasti. Tuuria oli jälleen matkassa, mutta kyllä ajankohdasta riippumatta yli 4 viikkoa pitäisi riittää kevyesti uuden vuokralaisen löytämiseksi, putkiremontista ja sesonginjälkeisestä ajankohdasta huolimatta. 

Challenge accepted and accomplished.

Fox is of the hook. Kettu kuittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti