maanantai 15. lokakuuta 2018

Teknologian hyödyntäminen osa 3: läppäri

Ensimmäisessä teknologian hyödyntäminen osassa (linkki) kävin läpi, että puhelin on se ensimmäinen asia minkä vuokranantaja tarvitsee ja periaatteessa sillä selviää oikeastaan kaikesta. Vuokranantajalle läppäri on kuitenkin must. Läppäri helpottaa dokumenttien, tiedostojen ja sopimusten hallintaa, isommalta ruudulta on myös miellyttävämpää ja helpompaa hoitaa päivittäisiä ja viikottaisia toimia.

Läppäri toimii itselläni pitkälti kuin komentokeskus ja se kulkee tarvittaessa kätevästi mukana. Excelien ja muiden tiedostojen hallinta on huomattavasti älypuhelinta kätevämpää ja miellyttävämpää. Työtehokkuus on myös aivan eri luokkaa kuin pienellä kännykällä tihrustaessa. Tarvittaessa multitaskingiä ja työtehoa voi nostaa entisestään ulkoisella näytöllä (tai tv, videotykki tms).


Ainakin omassa läppärissäni riittää myös kiitettävästi tehoa monipuolisempaan työskentelyyn. Millä tahansa aataminaikaisella vehkeellä voi käyttää Office työkaluja ja selata nettiä. Itse suunnittelen läppärilläni myös pohjapiirrustuksia ja muokkaan tarvittaessa markkinointimateriaaleja (kuvia), joten CAD ja kuvankäsittelyohjelmistoille on hyvä riittää tehoja. Pidän myös siitä, että hommat toimivat ripeästi (tarpeeksi RAM muistia) ja tallennustilaa (SSD) löytyy. Käytän pääasiallisena tallennustilana Googlen Driveä, mutta tiedostot löytyvät myös niin läppäriltä kuin ulkoiselta kovalevyltä. Yhtäkään kuittia en nykypäivänä enää säilö tai säilöisi fyysisesti.

Käytetyimmät toimenpiteet, joita läppärillä teen ovat:
1. nettiselaaminen (markkinan seuraaminen, kouluttautuminen...)
2. Office työkalut
3. tallennustila (bäkup)
4. AutoCAD
5. kuvien käsittely ja ilmoitusten tekeminen (tarvittaessa onnistuu on the go puhelimellakin)
6. blogi
7. veroilmoituksen tekeminen

Läppäri on vuokranantajalle must. Se ei ehkä ole kätevämpi tai ketterämpi kuin älypuhelin, mutta monipuolisuudellaan ja "raa-alla" teholla voittaa mennen tullen. Varmasti listauksestani jotain tärkeääkin unohdin, mutta sillä mennään mitä muistan ja toki aina oppii uuttakin.

Kettu kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti