sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Vuokranantajan Joulurauha

Joulukiireiden keskellä on hyvä hengähtää ja istahtaa kirjoittamaan vielä joulunaluspostaus. Omalla kohdallani joulukiireet ovat pitkälti aivan muita kiireitä ja hulinoita tänä vuonna, mutta näihin palataan vielä vuoden vaihteessa. Joidenkin vuokranantajien Joulu on lahjusten toimittamisia ja samalla asuntojen tarkastusten aikaa. Itse en ole kertaakaan tainnut vuokralaisteni joulurauhaa häiritä tekemällä mitään lahjus- saati tarkastuskierroksia. (Aiemmin olen vuokralaisen lahjonnasta kirjoittanut TÄÄLLÄ)

Olen jo tovin käynyt keskustelua erään vuokralaisen kanssa vuokran päivittämisestä lähemmäs markkinahintaa. Vuokraa on korotettu asteittain putkiremontin jälkeen. Itseltäni löytyy kuitenkin sen verran joulumieltä, että en lähde korottamaan vuokraa joulun alla joulukuussa/vuoden vaihteessa. Tämän sijaan muistin vuokralaista pienimuotoisella joululahjalla todeten samalla, että mietitään yhdessä tuumin ensi vuoden puolella vuokrahommia, himmeleitä ja summia. Vuokralaiselle tämä on iso asia, minulle ei niinkään.  Minulle oli iso asia, kun vuokralainen vinkkasi, että Iron Maidenin olutta löytyy taas.

Tottakai vuokratulot vaikuttavat kannattavuuteen ja kokonaistoimintaani ja kuten aiemmin olen kirjoittanut (TÄÄLLÄ) niin en ole hyväntekeväisyyttä harjoittava vuokranantaja. Haluan kuitenkin olla reilu ja paras vuokranantaja enkä täten koskaan ole vuokraa korottanut Joulun alla. Olemme ihmisten kanssa tekemisissä joten olkaamme inhimillisiä, numerot eivät tule ekana. Vuokralaisille asuminen on yleensä suurin kuukausittainen menoerä ja Jouluna niitä muitakin menoja lienee. Itselleni vuokratulo on miellyttävä ja nykyään jo suhteellisen merkittävä lisä (kokonaisuudessaan, ei yksittäin), joten muutaman lisäkympin takia en ahdista kenenkään Joulua.

En ole Joulupukki, olen Vuokranantaja
En ole suuri joululahjojen antaja vuokralaisilleni ja mieluummin jopa suon heille joulurauhan. Välillä muistan vuokralaisiani yhteistyökumppanieni lahjoilla taikka muilla pienillä lahjoilla ja jouluntoivotuksilla. Yllyn lahjoituksiin yleensä hyvän vuokrasuhteen loppupuolella motivoiden vanhaa vuokralaistani auttamaan uuden vuokralaisen hankinnassa taikka pitäytymään hyvässä loppusiivossa. Ja tämä yleensä toimii. Jouluisin saatan muistaa vuokralaistani jouluntoivotusten ja leffalipun kera, jotka molemmat saa sopivasti toimitettua watsapilla yhdellä kertaa, ilman postigatea taikka ilmastoa häiritsevää autoilua.

Omalle kohdalleni ei vielä ole yhtäkään vuokralaisen vaihtoa osunut juuri Joulun/vuodenvaihteen tiimoille (koputan puuta). Eiköhän sekin aika vielä koita, mutta nautin joulurauhastani niin pitkään kuin suinkin mahdollista. Oma muuttoni tekee ensi vuoden alusta poikkeuksen, kun laitan omakotitaloni vuokralle tammi-helmikuussa. Palataan siihenkin asiaan sitten ensi vuoden puolella.

Oikein hauskaa ja oivallista Joulua! Minä ainakin nautin.

Joulukettu kiittää, kuittaa ja kumartaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti