tiistai 3. joulukuuta 2019

Vuokranantajan tukikohta - Home office

Olen jo aikaisemminkin julkaissut sarjaa vuokranantajana toimimisen välttämättömyyksistä ja kivoista apuvälineistä. Tekniikka auttaa kummasti, oikeastaan kaiken voi nykyään halutessaan hoitaa etänä ja sähköisesti. Ja olihan sitä juuri Black Friday ja Cyber Monday jälleen. Itse tuli päivitettyä uusi ulkoinen kovalevy joka toimii niin Mac - Win maastossa, kuin USB C ja USB 3 liitännöin. Sekä langattomat vastamelukuulokkeet, reissukokemuksista oppineena uskon niille olevan käyttöä.

Alla linkit aiempiin julkaisuihini vuokranantajan pelivälineistä, mielenkiintoista luettevaa näin peräpeiliin katsottaessa:
- Teknologian hyödyntäminen osa 1: älypuhelin (linkki julkaisuun)
- Osa 2: some (linkki julkaisuun)
- Osa 3: läppäri (linkki julkaisuun)
- Osa 4: älykoti ja älykäs vuokranantaja (linkki julkaisuun)

Samat säännöt, apuvälineet, läppärit ja pädit lienevät yhä oivallisia. Monet gurutkin näitä listauksiaan välillä tekevät ja aika samoilla linjoilla mennään, välillä itsekin saan hyviä vinkkejä takataskuun käytettäviksi.

Matkan varrelta, väliaikaisesta tukikohdasta. More screen real estate.

Vuokranantajan kuitenkin ehkä merkittävin työväline on päänupin lisäksi itse TUKIKOHTA. Toisille se on jonkinlainen toimistospotti, miksei jopa varastotila, joillekin ufoa muistuttava komentokeskus (maagisia command centereitä löytyy mm. tubesta).

Oma komentokeskukseni on rauhan tyyssija. Tasapainoilee vanhan ja modernin kanssa. Erityisen ylpeä olen työpöydästäni, joka on kulkeutunut mukanani aina noin 15-vuotiaasta alkaen. Heittäessäni enemmän tai vähemmän vapaalle työpöydän viereltä löytyy mukavaksi ja parisängyksikin muunnettava sohva ja tätä vastapäätä kirjoitustunnelmaa sytyttävä takka.


Kellarin työsopessa on harvinaisen miellyttävää kirjoitella omia ajatuksia blogin muotoon ja tehdä vaikkapa aina yhtä nautinnollista veroilmoitusta. Kesällä kellaritila on miellyttävän viileä ja talvellakin tilan saa lämpimäksi joko sähköpatterilla tai perinteikkäämmin takkaa lämmittäen. Takan ja kiukaan lämmittäminen on muutoinkin hyvin rentouttavaa puuhaa, kirjoittelu takkatulen ääressä samoin.


Kuten aiemminkin lienee käynyt ilmi, niin en enää nykyään juuri varastoi taikka arkistoi papereita, vaan pyrin pitämään kaiken sähköisessä muodossa. Tulostinskanneri on kuitenkin must, erityisesti nykyään paperista sähköiseen muotoon tavaraa käännättäessä. Kyllä asuntoihin ja varsinkin omakotitalooni liittyviä papereita yhä fyysisessäkin muodossa löytyy, mutta yhä harvemmin. Varastotila ei siis ole ongelma, eikä edes missään määrin tarpeellista jatkossakaan. DIY vuokranantajan työkalutkin ovat omilla paikoillaan muualla, työkalusäkkiä myöden.

Monipuolisuus ja muunneltavuus lienevät itselleni tilankäytöllisesti tärkeimpiä seikkoja toimivuuden lisäksi. Naapurihuoneeseen voi mennä aina välillä rentoutumaan screenin ääreen wiskiä naukkaillen. Tarvittaessa näyttötilakin on päivitettävissä tai käytettävissä hyvinkin suurena, lähemmäs 100 tuumaisena. Koska kukapa vuokranantaja ei selaa potentiaalisia kohteita, tee remppasuunnittelua taikka veroilmoitusta mieluummin 100" työpöytänäkymällä kuin normaalimmalla pelkällä läppärillä.

Kotikettu kuittaa.

Ei se lämpötila, vaan se fiilis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti