tiistai 2. helmikuuta 2021

Diilirikkoituminen (Breakdown)

Nope tämä ei ole yhden diilin tarkka läpivalaisu, kuten biggerpocketsin deal deep dive. Tämä on ennemminkin nopea vilkaisu ceissiin joka jäi sivu suun, rikkoutuneeseen diiliin. Asioita ei kannata märehtiä vaan ne on hyvä käsitellä ja siirtyä seuraavaan. Asuntosijoituksissakin, varsinkin tarjouksia tehdessä, tulee hutilyöntejä. Välillä homma voi ihan alkutekijöissään tyssätä kohteen tullessa markkinoille, tavara menee välillä heti. Välillä varmasti käy myös niin ettei se pääse edes yleisille markkinoille.


Kyseessä ollut löytö löytyi ihan perus etuovi ja oikotieltä. Se oli alhaisesti hinnoiteltu. Pyysin hyvin nopealla tahdilla paperit tutustuttavaksi, ensimmäisen 24h aikana. Aikaa tuhraantui ehkä n. 1h, näyttö oli sovittu seuraavalle päivälle. Kaikki tämä aamupäivässä. Iltapäivällä välittäjä jo ilmoittikin että kohde oli jo mennyt. Did not see that coming! Mutta aina oppii myös uutta. Sijoitusmaailmassa aina ei vain voi voittaa ja myös tuurilla on osansa pelissä.

Nykymarkkinassa tämä on arkipäivää. Kohde ei ollut aivan tyypillinen mutta piti sisällään niin flippaus kuin vuokrauspotentiaaliakin. Tarjouksen olisin tehnyt (mahdollisesti) näytön jälkeen. Pyrin aina ensisijaisesti näytölle tai saamaan edustajani näytölle. Samaa suosittelen kaikille vuokralaisilleni. Poikkeukset vahvistavat säännöt, mutta poikkeuksille on oltava harvinaisen vahvat syyt tai tinkivaran pitää suojata omaa selustaa. Oheista kohdetta jälkiviisastellenkaan en olisi ostanut ilman, että olisin nähnyt asunnon paikanpäällä.

Markkina käy kuumana ja huhutaan jopa ettei tavaraa riitä kaupattavaksi, ostajia on, eri välittäjien ja uutisten perusteella, liikkeellä ennätysmäärä. Sama pätee asuntosijoittajiin mm. kuumilla yksiömarkkinoilla. Kilpailu on kovaa ja monille riittää pienempikin tuotto. Pieni tuotto on usein tyhjää parempi. Alhaisesti taikka oikein hinnoitellut kohteet ja niiden näytöt ovat ruuhkaksi asti täynnä väkeä, koronasta huolimatta.

Asuntokaupoille lähtiessä on hyvä olla lainapatruuna revolverissa valmiina. Toisena patruunana on hyvä olla suunnitelma: mitä hakee ja millaista tuottoa havitellaan. Luonnollisesti on hyvä pyöritellä eri skenaarioita ja varautua myös pahimpaan. Sijoitusasunnon metsästämisen ei kannata olla hakuammuntaa. Ohilaukauksia tulee aina, se on aika varmaa, tai muutoin jotakin lienee pielessä. Revolveri ilman patruunoita lyö varmuudella tyhjää. Joten lock and load (lataa ja varmista). Lopulta kuitenkin: Be quick or be nothing.

Oppia ikä kaikki ja kohti uusia pettymyksiä (lue: haasteita). Kun tekee virheitä, niin ainakin tietää tekevänsä, tekemättä jättäminen... No on sekin jotain...

Kettu kuittaa.

Tekstin joukosta pomppivat biisit jälleen alla. Klikkaamalla youtubeen biisin äärelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti