lauantai 12. kesäkuuta 2021

Bittivuokranantaja

Reppu selkään ja vuokria keräämään? Tämä lienee joskus ollut vuokranantajan arkipäivää, mutta toivon sen olevan jo historiaa vuosikymmenten takaa. Rapakon takanahan jenkkilässä shekkejä voidaan yhä hakea ovelta ovelle. Ainakin jos kaikkien asuntosijoitusblogien bossia eli BiggerPocktsia on uskominen. Onneksi elämme sivistyneessä pohjoismaassa. Myönnän että on täälläkin omia pohdinnan paikkoja ja murheita. Onneksi kuitenkin bittimaailma toimii ja täten tilisiirrot ja vuokranmaksutkin verkossa/mobiilisti. Elämä on kummallisen helppoa, kun vuokraseuranta vie n. 2min/kk, pahimmillaankin ehkä 5min/kk ja se voi sisältää jo muistuttelujakin. Helppoa siis, eikö vain?


Enemmän nykypäivää voisi olla, että vuokrat maksetaan ja vastaanotetaan bittirahassa, esimerkiksi juurikin bitcoineina. Kuinka monen lompakko ja/tai tekniikka siihen taipuu, ei ole olennaista eikä tämän kirjoituksen pohdinnan aihe. Aiheen mielenkiintoa lisää, että kryptovaluutat (bittirahat) ovat herättäneet paljonkin yleistä kiinnostusta. Enemmän kiinnostusta on herännyt sijoittajien puolella. Kryptovaluuttoja pidetään jokseenkin spekulatiivisina sijoituksina niin kauan kunnes niille aidosti jotai käyttötarkoitusta keksitään. Jossain päin maailmaa on jo nostettu esim. Bitcoinin käyttöä vaihdannan tai palkanmaksun välineenä. Tämä nostaakin ajatuksen vuokrienkin maksamisesta jo aivan toiselle tasolle. 


Ajatus bittimaksujen hyväksymisestä kuullostaa houkuttelevalta ja jopa modernilta, mutta johan jo nyt hyväksymme vuokramme tilisiirtoina nollina ja ykkösinä. Harva keräilee vuokriaan reppu selässä oviin kolkutellen, käteistä keräillen. Vaikka bittivaluutat kuullostavat houkuttelevilta, niin samalla niiden arvonheilahtelu hirvittää... Ensimmäisenä kuukautena saa 500e, toisena 1000e ja kolmantena 250e, jolloin jo aiemmatkin käyttämättömät/muuntamattomat bittirahat ovat alle puolittuneet.


Valaiskaa tietämätöntä jos jo jossain päin Suomea vuokranantajat hyväksyvät bittivaluuttoja vuokranmaksuvälineenä. Itse olen vielä aiheen osalta altavastaaja ja myönnän, että aiheeseen pitäisi tutustua lisää  ja aihetta opiskella huomattavasti tarkemmin.


Ennen riitti reppu käteistä varten, seuranta tehtiin vaikka ruutuvihkolla. Nykypäivänä vihkon tilalla lienee excel ja raha liikkuu tilisiirtoina bittiavaruudessa. 


Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, mutta ainakin elämää on jo nyt helpotettu.


Vihko kiinni ja kone auki! 


Vuokranantaja has left the internet...

1 kommentti:

  1. Hei, haastan sinut vastaamaan 20 kesäiseen kysymykseen! Kysymykset löytyvät blogipostauksestani!

    Hyvää & aurinkoista kesää!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/2021/06/20-kysymysta-kesasta.html

    VastaaPoista