keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Mikä urheilulaji asuntosijoittaminen olisi?

Olympiahuuman jälkeen varsin hauska pohdinnan paikka, eli tehdäämpä asuntosijoittamisesta ja vuokranantajuudesta olympialaji. Asuntosijoittajan ja vuokranantajan työ on usein varsin fyysistä, eikä henkistä puolta sovi unohtaa. Ei, en viittaa vanhan liiton niskapersotteella vuokralaisenkannon MM kisoihin, vaan ennemminkin, että laji on varsin hands on. Kädentaidosta taikka remonttitaidoista ei ole lainkaan haittaa. 

Sitten itse kysymykseen: mitä lajia asuntosijoittaminen eniten muistuttaa?Juoksu?

Varsin useasti asuntosijoittamista verrataan nimenomaan maratooniin, mutta itse en ole samalla viivalla. Tai no pitkäjänteisyyden osalta olen, mutta maratoonissa harvemmin on samanlaista fyysisyyttä taikka este-/maastojuoksumaista monipuolista kyvykkyyttä saati vaihteen vaihtelua sprinteistä himmailuun. Maratoonari harvemmin vaihtaa suuntaa, asuntosijoittamisessa se voi tulla tarpeen.


Oma juoksijan tyylini muinoin saattoi näyttää enemmän asuntosijoitusmaisemmalta: täysillä kärkeen ja kovimmat kierrokset heti alta pois, jäätävällä riskillä homma rullaamaan ja pallo vierimään. Siitä kun riskitaso ja kaula on saavutettu niin himmailemaan, tai juoksijan tapauksessani hyytymään. Siitä sitten matkasta nauttien (juoksiessa se loppu ei enää ollutkaan nautintoa, sama voisi päteä liian isoon velka-/riskitaakkaan).


Itsehän en osaa juosta ja tiedän etten pysyisi aitojen maratoonarien perässä varmaan edes kierrosta radalla täysillä pinkoen. Kunnioitettava laji, muttei mielestäni oikea verrokki. Asuntosijoittaminen vaatii enemmän monipuolisuutta vaikka pitkää juoksua voisikin muistuttaa. Pelkkää sprinttiä se ei nyt ainakaan liene, ehkä siirtosopimuskauppiaalle taikka pikkuehostuksia tekevälle flippaajalle. Ehkä sekin muistuttaa vieläkin räjähtävämpää lajia… Painonnosto? Onhan siinä riskinsä ja mahdollisuus jäädä painojen (velka-/projektitaakan) alle? Tai miksei jopa nyrkkeilyä, kun välillä otetaan hittiä asuntosijoittajana niin mediassa kuin yhtiökokouksessa, kun muu porukka haluaa lynkata asuntosijoittajaparasiitin. Tai vaikkapa showpaini?


Jalkapallo?

Monipuolinen laji ja katse pitää osata suunnata molempiin suuntiin kentällä, eikä pelkästään palloon. Reagointi on tärkeää ja suunnan muutos voi tulla nopeastikin. Tarvitaan kestävyyttä ja nopeutta. Voisi olla melko lähellä, mutta filmaamisen tärkeys uupuu. Se toimii ehkä enempi vuokralaisten puolella nykyään: osataan esittää muuta kuin oikeasti ollaan ja toisekseen tiedetään omat oikeudet ja vähän yli. Punainen kortti harvemmin heiluu. Toisaalta jos vuokranantaja lähtee filmaamaan ollaan korteissa helpolla punaisen puolella. Ja maalikameraan eivät auta asuntosijoittajaharrastelijan selostukset.


Ehkä vesipallo?

Vähän enemmänkin kontaktia, kuten flippaus- ja remppaurakoissa. Välillä tulee palloa naamaan ja välillä painutaan velkataakan alla pinnan alle. Mutta kuitenkin kun oikean vaihteen löytää niin peliväline liitää vedenpinnalla kevyesti kuin leipäkivi. Tarvitaan aikalailla kestävyyttä, nopeutta ja voimaa, sekä hyviä keuhkoja.


Golf?

Katse tiukasti pallossa, paljon psykologista peliä ja lehmän hermoja vaativaa pikkutarkkuutta. Laji joka on lähes yhtä paljon pään sisältä kuin ulkoisesta/fyysisestä hallinnasta kiinni. Keskittyminen ei voi herpaantua, mutta riskejä ottamalla voi saavuttaa etulyöntiaseman.


Otetaan nyt loppuun vielä toki pari talvilajiakin. Ehkäpä syöksylasku? Salkun kasvattamista ja täysillä maaliviivalle ja yli? Ei saa herpaantua ja pienetkin virheet voivat kostautua. Pertsa? Tasaisen vahvaa perus tekemistä osta ja pidä logiikalla, ehkäpä?


Tätä listaa täytyy vielä jollakin toisella kierroksella jatkaa. Tämä ei selvästikkään ole selviö, eikä todellista voittajaa varmaan voikkaan löytyä. Ajatusta on kuitenkin varsin hauska pallotella ja samalla se helpottaa asuntosijoittamisen katsomista vähän toisin silmin. Monipuolinen ja vaativa laji tämä nyt ainakin on. DIY tekijälle myös hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Toki omien rajojen tiedostaminen kannattaa ja kohtuus kaikessa niin välttyy turhilta loukkaantumisilta.


Olisiko asuntosijoittaminen ammattiurheilijallekin aivojen nollaamisen paikka? Ajatuksia muualle vievää ja taloudellisiakin hyötyjä saavutettavissa?


Mielensäpahoittajille joiden laji jostain kumman syystä näinkin kattavassa listauksessa ei tullut mainituksi niin älkööt pettykö. Ei omatkaan leipälajini listalle päässeet.


Ps. Viimeaikoina on myös asuntosijoitusmaailmassa kierrellyt huhu asuntosijoitusporukan siirtymisestä urheilusijoittamiseen potkupallon kautta. Aihe vaatii vielä lisää tarkastelua…

1 kommentti: