maanantai 13. marraskuuta 2023

The Fiilis

Topfloor taloyhtiösauna huikein puistonäkymin. Ei se nyt ehkä sijoitusasuntoa ostaessa ole se ihan suurin ykkösvaltti, mutta mielenkiintoinen lisä. Remppaa kun aloitteli niin olihan ensimmäinen saunavuoron mahdollisuuskin käytettävä, ja olihan ne näkymät ihan huikeat. Vaikka sauna näyttääkin olevan kuin jäänne 60-luvulta ajaa sekin asiansa. Satamaan seilaava valaistu risteilijä oli kyllä hieno näky saunan lauteilta. Muistan joskus kun etsiskelin omaa ensiasuntoani, että jokin taloyhtiön ylimmän kerroksen sauna oli jossakin määrin myyntivaltti. Eiköhän tästäkin vain plussaa ole. 2,2e/h/saunavuoro oli siis hintansa väärttiUusi hankinta kutkuttaa tai kutittelee aina. Aina löytyy kymmeniä hyviä puolia ja varmasti aina kymmeniä ei niin hyviä puolia. Listataampa tässä nyt muutamia:

+ Hinta

+ Vastike

+ Remonttipotentiaali

+ Lisärakentamisen kaavahanke

+ Layout

+ Ylimmän kerroksen taloyhtiösaunan merinäköala ja muutoinkin näkymät puiston ja kaupungin ylle

+ Kylpyhuoneen ja keittiön pakolliset freeshaukset luovat lisäpotentiaalia mm. mahdollistamalla apk ja ppk. Selkeä helpotus vuokrattavuuteen ja pieni boosti myös vuokratasoon.

+ Remonttihankinnat Black Fridayn hollilla


  • Tyämaa (remontti)
  • Layoutin pienet haasteet (mm. keittiön ja huoneen välisen seinän poiston haasteellisuus)
  • Tuleva putkiremontti
  • Taloyhtiöhankkeiden arvaamattomuus (putkiremontin aikataulu avoin, kaavahanke vähintäänkin epävarma ja varmuudella aikataulultaan varsin levällään)
  • Kylppärin pakollinen freeshaus


Kyseessä ei siis ole mikään ostokrapula vaan ennemminkin varsin analyyttinen ”pros and cons”. Tätä analytiikkaa tuli melkolailla pyöriteltyä myös etukäteen. Myönnän kuitenkin kohteen mielenkiinnon ja varsinkin hinnan vähän tuoneen laiskuutta selvitystyöhön. Plussalistalla on kuitenkin varsin isoja tekijöitä, jotka tuovat hankkeeseen ihan tolkuttomasti potentiaalia, joten niille ei suoranaista arvoakaan voi määritellä. Ainakaan vielä. Toteutuessaan esimerkiksi lisärakentaminen voi tuoda huikeitakin mahdollisuuksia. Ei niilläkään nyt varmasti kokonaisia LVIS hankkeita maksella mutta kaikki on kotiinpäin.


Mielenkiinnolla hankkeen kanssa edeten. Tästä saadaan julkaisu jos toinenkin vielä tulevaisuudessa. Ja seuraavaakin hankintaa on viritteillä.


Kämppäkettu kiittää, kuittaa ja kumartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti