maanantai 13. helmikuuta 2017

Putkiremonttihanke (suunnittelua)

Yhden kohteeni putkiremppa lähestyy ja nyt eletään suunnitteluvaihetta. Kohtapuoliin siirrytään jo jännittävään tarjouspyyntövaiheeseen, jota mielenkiinnolla odotan. Toki pelonsekaisin tuntein, että mitä tuleman pitää ja kuinka pitkälle hanke venyykään rakennusalan buumiaikana. Toisaalta turha etukäteen niitä liikoja murehtia.

Suunnitteluvaihe tosiaan on hyvässä vauhdissa. Hankesuunnitelman perinteisen putkiremontin yhtiökokous hyväksyi ja tästä hallitus ja putkiremonttityöryhmä lähti suunnitteluvaiheeseen, jossa päätetään kaikkea materiaaliin ja sijoitteluun liittyvistä asioista. Mitä kaikkea olemassa olevaa voidaan hyväksikäyttää, millaiseen tasoon pyritään ja mitä kaikkea ja missä mittakaavassa pyritään tekemään. Luodaan raamit tarjouskyselylle, pyydetään tarjoukset ja päätetään lopulta yhtiökokouksessa, että mihin tekijään päädytään.

Yllätyin miten paljon aikaa saatiin kulumaan mm. valaistukseen (valaistaanko hieno kallio ja kauniita puita?) ja autopaikkojen sähköistyksen uusimiseen (mites varautuminen sähköautoihin?). Toki hyviä asioita joita pohtia, kun kerran tehdään niin tehdään kunnolla. Valaistuksen osalta ehkä kuitenkin riittää, että valaistus olisi käytännöllinen ja ehkä pientä lisäkikkailua houkuttelevuuteen jollain valoefektillä. Piha kun tullaan repimään jokatapauksessa auki, lienee fiksua myös sähköautoiluun varautumisella, joka ehkä yleistyy ja ehkä ei? No ollaan moderneja yhtä kaikki, eikä varautuminen (käytännössä paremmat piuhat) paljoa lisäkustannusta luo. 

Hanke etenee ja itse työ alkanee jo tämän vuoden puolella, vaikka näillä näkymin alku näyttäisi siirtyvän kevään lopusta alkusyksyyn. Toki kesälomat eivät tule väliin häiritsemään, mutta mitä aiemmin, sitä parempi, homma alta pois ja kämppä ja varsinkin kylppäri uuteen uskoon. Sitten on priimaa, joka toivottavasti tulee näkymään kämpän vuokrattavuudessa ja vuokrassa.

Saunamahdollisuutta tiedustelin ja asia täytyykin laittaa omaan mietintämyssyyn, että kannattaisiko? Luokkaa 5-7te vielä voisin juuri ja juuri saada ängettyä muutenkin jo kalliiseen hankkeeseen, mikäli sauna järkevästi saataisiin suunniteltua. Älykäs vedenseurantajärjestelmä valittiin ja asukkaille näkyvä näyttö toivottavasti vaikuttaa veden lotraamiseen ja erillinen äppi mahdollistaa vielä tarkemman seurannan. Tervetuloa nykypäivään, saataisiinkohan sama myös sähkötauluun?

Kettu hyppää veden vietäväksi putkiremonttihankkeeseen ja jälleen kiittää, kuittaa ja kumartaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti