tiistai 7. helmikuuta 2017

Vaasapöhinä!

Vaasa on ollut kärjessä tutkimuksissa, joissa on tutkittu asuntosijoittamista useiden alan merkittävien tekijöiden kantilta. Eikä ilman syytä, myös muut tutkimukset ovat nostaneet Vaasaa esiin. Siitä huolimatta (melko pieni) Vaasa, on jäänyt suurempien (Helsinki, Turku ja Tampere) jalkoihin kasvualueista tai asuntosijoittamisesta puhuttaessa. Eipä ole asuntosijoittajatkaan aluetta kovin paljoa mainostaneet, alue lienee melko syrjäinen ja suhteellisen pieni apaja Helsinki Tampere Turku kolmion ulkopuolelta. Alla muutamia tutkimuksia, joihin edellä viittasin:Vaasassa on kuitenkin tutkimusten ajankohtienkin jälkeen tapahtunut paljon positiivista pöhinää... Valittelukierrosten ja huumeruiskun muistuttamis syytöksen jälkeen näyttää yksi pohjanmaan mittavimmista rakennusprojekteista ottavan alkuaan tänä vuonna. Puhun siis Wasa Station hankkeesta johon juuri hiljattain valtiokin lähti miljoonatuilla hanketta tukemaan. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeeseen yli 2 miljoonan euron tuet (hankkeen energiaratkaisuihin). Enemmän aiheesta alla olevasta linkistä:
http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/ministeri%C3%B6-my%C3%B6nsi-wasa-stationille-2-19-miljoonan-euron-tuen-1.2206948

On Vaasa mainittu myös suuren maailman temmellyskentillä. Suurta otsikointia tässä myöskin hiljattain nosti mahdollisuus Teslan akkutehtaan sijoittumisesta Suomeen. Vaasa on yksi Teslan Gigafactoryn havittelijoista aseenaan hyvät yhteydet raaka-aineiden äärellä ja maine Suomen energiakeskittymänä. Raaka-aineita löytyisi lähialueilta hyvien yhteyksien varrelta ja lääniä riittää, kuten myös pöhinää... Muutkin kaupungit lienevät enemmän kuin kiinnostuneita miljardien arvoisesta ja tuhansia työllistävästä hankkeesta. Tuleeko Elon Musk yrityksineen Suomeen? Pääseekö Vaasa maailmankartalle? Ohessa linkki, jossa aiheesta lisää:
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/vaasa-havittelee-teslan-gigafactorya/ZnXqh8aU

Vajaan 70 000 asukkaan kaupungissa moiset miljoonahankkeet ovat pöhinän arvoisia. Vuokranantajan ja asuntosijoittajan näkökulmasta Vaasa on ollut melko opiskelijapainotteinen. Miten lienee jatkossa, niin aika näyttää. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa ja itse ajattelin seurata tilannetta melko läheltä ja vesi kielellä. Kyllä vuokranantajan Vaasassa kelpaa.

KKKK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti