torstai 18. tammikuuta 2018

Vuokranantajan vuosi 2017 pähkinässä

Toimintani on kehittynyt melko paljon alkuajoista ja olen parantanut myös omia "pelivälineitäni" ja helpottanut vuokranantajana toimimista mm. erilaisin uusin hankinnoin (tekniikkaa, kuten uusi kännykkä ja läppäri) ja aktiivisemmin käyttämällä pilvipalveluita hyväksi kirjanpidossa ja oikeastaan kaikessa. Olen yhä tee-se-itse vuokranantaja, mutta en vieläkään ole etävuokranantaja. Asioita voi paljon hoitaa nykyään etänä ja vaikka vain "mobiilisti" mobiililaitteella, esim. kännykällä. Pidän kuitenkin kilpailuetuna, että tapaan vuokralaisehdokkaat ja vuokralaiseni itse, teen ja käyn läpi sopimukset itse jne. jne.

Noin vuosi sitten taisin listailla (tässä postauksessa), että paneudun Airbnb touhuihin enemmän . Airbnb vuokranantajana en juuri ole vieläkään aktivoitunut, toisaalta en sen enempiä ollut suunnittellut, että vuokraan osaa omasta asunnostani. Asukkina Airbnb toisaalta jälleen kerrytti kokemuksia, homma oikeasti toimii, eikä mitään suuria kamaluuksia ole vielä vastaan tullut.

Putkiremontti toisaalta on lähtenyt kunnolla käyntiin ja vienyt senkin edestä aikaa ja mielenkiinnosta itsekin olen ollut hankkeessa aktiivisesti mukana ja se on näkynyt myös blogipäivityksissä (esim. tässä putkiremontin alkumetreiltä).

Ennakoin myös, että putkiremonttihanke tulee viemään entistä enemmän aikaa ja niinhän siinä kävikin. Putkiremontti on vienyt aikaa jollei viikoittain niin ainakin kuukausittain, toki asiaa on tullut omassa päässä puntaroitua myös tätä enemmän ja aiheesta olen enemmän myös hankkinut tietoa niin internetin syövereistä kuin kirjallisuudestakin.

Tähän mennessä kiistatta paras vuokralaiseni jatkoi elelyään yksiössäni ja sai hän myös "hieman" suklaalevyä isomman lahjan juuri ennen joulua. Vuokrasin osaa omasta asunnostani tutulleni ja tämän lisäksi kaksiossani vuokralainen vaihtui. Tyhjiä kuukausia ei syntynyt vaikka kaksion taloyhtiössä olikin putkiremontti alkamaisillaan (n. 6kk päästä vuokrausajankohdasta ja kyseisessä kämpässä).

Eli summa summarum, vuosi oli jälleen hyvä, tyhjiä kuukausia ei periaatteessa tullut laisinkaan. Vuokratessani osaa omasta asunnostani vuokrausasteen voi väittää jopa olleen yli 100%. Tuotot olivat hyviä, vaikka myönnän ettei mitään lähelläkään 10%, luokkaa kuten monet välillä medioissa huutelevat. 5-7% tuotot ovat aina olleet itselleni varsin mukiin meneviä, oman pääoman tuotot ovatkin sitten jo aivan oma lukunsa. Työtä ja kuluja teettivät lähinnä vuokralaisen vaihtuminen, osan vuokraaminen omasta asunnosta ja lieden vaihto uuteen yhdessä kohteessani.

Tänä vuonna jälleen kohti uusia kokemuksia ja seikkailuja.

Kettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti