tiistai 15. toukokuuta 2018

Yleishyödyllinen vai maanvaiva?

Kallistuisin jälkimmäiseen... Putkiremontti etenee, yllätyksiä on tullut ja pieniä viivästyksiä, mutta kaikkien intresseissä on, että remontti valmistuu ajallaan ennen juhannusta. Asbestikin on lähes tulkoon pienempi paha kuin lakkoilmoitus "Tilaaja vastaa ja maksaa...".... No mutta millä helv... 

Vaikka asbesti tuo parhaimmillaan tai ikävimmillään kymmeniä tai satoja tuhansia lisälaskuja, niin yhteisymmärryksessä on edetty, että se vain on hoidettava ja urakoitsija pyrkii minimoimaan vaikutukset aikatauluihin. Tottakai vaikutuksia on, mutta loppupään lupauksesta "Valmista ennen Juhannusta...", siitä ei ainakaan vielä ole tingitty.

Loppupään työmaakokouskutsua lukiessani vähän taas alkaa hymyilyttämään, kun liitteenä tulee lakkouhan ja mahdollisesti toteutuvan lakon vaikutuksia koskeva "kirje"/pdf. Millä logiikalla tilaaja joutuu maksumieheksi, kun tekijät haluavat lisää palkkaa ja työnanatajat eivät tätä mitä ilmeisimmin purematta niele. Ymmärrän yskän, mutta en ymmärrä miksi yskä pitää tartuttaa tilaajaan. Voisiko tilaaja syrjäyttää lakon maksamalla vähän lisää, jotta tältä pelleilyltä vältytään? Saataisiinko näin tarpeeksi rikkureita kerhoon, jotta työmaa ei seiso ja makseta ns. turhasta?

Ymmärrän, mutta en ymmärrä. Kaippa se siellä jossain urakkasopimuksessakin lukee.... Asia on kuitenkin ajankohtaista ottaa urakkasuunnitteluissa huomioon jos urakan aikana työehtosopimukset ovat uudelleen neuvotteluissa. No lakot ja lakkouhat kuitenkin poistuivat nyt rakennusalalta, joten turha tässä enää valittaa. Pisti se kuitenkin vähän taas miettimään, että miten hommat toimivat tai eivät toimi. Toki omana suurimpana vaikuttimena myönnän olleen oman asuntoni valmistuminen ja sen mahdollisen lisäviivästymisen. Lakkouhka kuitenkin poistui ja oma sijoitusasuntoni oli valmis (melkein alkuperäisessä) aikataulussaan. Miksi melkein, niin syynä asbesti. Lisästooria ja kuvia hankkeen varrelta taas myöhemmin.

Putkiremppakettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti