sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Ravinto, liikunta, raha

Jotta pystyy elämään tarvitsee ravintoa, jotta saa ravintoa tarvitaan yleensä rahaa. Liikunta on elämän perusedellytys ja vaatii ravintoa. Ilman ravintoa ei jaksa liikkua ja ilman rahaa ei voi/jaksa liikkua ja ilman liikuntaa ei oikein jaksa elääkään. Ja juuri liikuntaan tarvittiin ravintoa ja ravintoon tarvittiin rahaa. Raha on monessakin asiassa kaiken keskiössä. Elämä ei kulje rahan ympärillä? Ja paskat, tottakai kulkee. Asiaa voisi ajatella, että kävisikö töissä palkatta...

Hyvin ravittu ja hyvin liikkuva vuokranantaja on, ei vain #hyvävuokranantaja, vaan #parasvuokranantaja. Kesä on hienoa aikaa: terassikelit, ulkona syöminen, mökkeily ja grillaaminen ovat ainakin lähes viikoittain läsnä. Vuokralaiset maksavat kiltisti vuokriaan kesän ajalta, kun opiskelijoillakin on yleensä enemmän rahaa kesätöiden myötä. Kämppäni ovat myös yleensä niin hyviä, että niistä ei haluta hevillä luopua, mieluummin pidetään jopa koko kesä tyhjillään, jotta kukaan ei sotke paikkoja. Eli tilanteessa jossa vuokaralainen on kesän ajan esim. toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa töissä. Ei siis tyhjillään vuokranantajan toimesta. Ideaalitilanne, kämppäkään ei kulu.

Ja jos nyt kävisi niin ikävä tilanne, että joku vuokralainen haluaisi asuntoaan vaihtaa, se ei vaikuttaisi omaan kesäfiilikseen, vaan odottaisin hymyillen tulevaa sesonkia ja sitä, kun opiskelijat kamppailevat asunnoista. Kyllä tiedetään, opiskelijoiden kannalta ikävää ja ymmärrän kyllä, että tietämättömyys siitä, että onko tulevalla opiskelupaikkakunnalla sitä kämppää vai ei saattaa raastaa hermoja. Toisaalta tarjoan parhaalle vuokralaiskandidaatille parhaan kämpän ja parhaan vuokranantajan. Raha vaihtaa omistajaa ja kaikki ovat tyytyväisiä, toivottavasti jopa pidemmän aikaa.

Ja kuten aina, kesällä nautin, syön hyvin ja toivon parasta. Syö hyvin niin jaksat paremmin tehdä rahaa, jotta voit syödä ja jaksaa aina vaan paremmin. Asuntosijoittamisen motivaattorina syöminen? Mikäpä jottei?

Pulska kesäkettu kuittaa ja lähtee hakemaan juhannusmakkarat ja -lihat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti