keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Tilillä 2e... Taskussa 20e... Kilometrejä vuodessä kymmeniä tuhansia.


Viime vuosi meni melko tiukilla ja kilometrejäkin kertyi mittariin, jollei ihan kymmentä tuhatta, niin tuhansia. Ja kyllä, sijoittamiseen liittyviä, eli vähennyskelpoisia. Niitä oli hauska räknäillä veroilmoitusta tehdessä. Onneksi tilanne on nyt jälleen normalisoitumaan päin, ainakin tulojen osalta. Ei kukaan ole sanonut etteikö opiskelija voisi sijoittaa taikka olla asuntosijoittaja. Helppoa se ei välttämättä ole. Puskurin kerryttäminen ja säästäminen voi olla haasteellista täysipäiväisen opiskelun ohella. Välillä voi tulla mieleen erään biisin kertosäe ”mul on taskussa 20 senttiä vaan...”

Tottakai vähän olin varautunut enkä ihan heti  olisi joutunut asuntoja myymään, ne kun eivät ole niin likvidejä (helposti rahaksi muutettavia). Mut pakko sanoa, että vähän matkan aikana hirvitti, toki laskelmat oli melko tarkkaan tehtyjä ja ne pitivät, muihinkaan sijoitusluokkiin ei tarvinnut koskea. Jolleivat laskemlmat olisi pitäneet olisi tottakai pitänyt ryhtyä toimenpiteisiin. Kävi sitä viime vuonna pari kertaa mielessä myydäkin kohde tai pari, kun yhdessä kohteessa vaihtui vuokralainenkin. Asiat jäivät puolitiehen, mutta on aina kiva tietää että omat kohteet kiinnostavat muita, niin ostajia kuin vuokralaisiakin.

Se hyvä puoli kilometrien kartuttamisessa ja  matkustelussa on, että matkailu avartaa, oli se sitten ulkomaille tai ihan Suomen rajojen sisäpuolellakin liikkumista ja asuntojen ja sijoitusten hallintaa. Kertyy siinä itse matkustelukilometrien päälle kokemuskilometrejä, jotka nekin ovat kullan arvoisia. Tulee käytyä ja sijoitettuakin välillä jonnekin muualle kuin kotinurkille. Riskin hajauttamista sekin vaikka lisävaivaa syntyy, varsinkin DIY (tee-se-itse) vuokranantajalle. Toisekseen ajaessa podcastit ovat vallan mainioita viihdykkeitä taikka oppimateriaaleja ja bussimatkoillakin saa harvinaisen hyvin kaikkea enemmän tai vähemmän hyödyllistä aikaan.

Opiskelijan asuntosijoittaminen testattu (ja approbed? Ei ehkä kuitenkaa... liian tiukkaa puuhaa). Alueellinen hajauttaminen ja matkustelu testattu. Kaikkea muuta ja myös hauskaa kokeilua. Askeettisuus ja laskin kunniaan ja kunnialla loppuun asti.

Juhannuskettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti