keskiviikko 22. elokuuta 2018

Teknologian hyödyntäminen osa 1: älypuhelin

Avataampas jälleen yksi pohdinnan aihe ja jatketaan aiheesta niin kauan kuin ideoita riittää.  Tässä aihepiirin avaus, eli osa 1: miten teknologiaa voi asuntosijoittaja/vuorkanantaja hyödyntää, case 1 älypuhelin.

Älypuhelin vie pitkälle ja toimii nykypäivänä aikalailla kirjaimellisena kämmentietokoneena. Kännykällä hoituu vuokrauksessa oikeastaan kaikki aina ilmoitusten kuvista vuokralaisten haastatteluihin, sopimuksen luonnosteluun ja vuokran maksujen seurantaan. Ihan kaikkea ei välttämättä ole mieluisinta tihrustaa pieneltä näytöltä, mutta hommat hoituvat kuitenkin vaikka pelkällä älypuhelimella.

Sanoisin siis, että älypuhelin on vuokranantajan työkalu nro 1 ja sen tehokas hyödyntäminen on vuokranantajan tekniikan taitamisen ominaisuus nro 1. Älypuhelimen kanssa voi säästää huomattavissa määrin aikaa ja vaivaa.  Se kulkee myös kätevästi melko automaattisesti mukana kaikkialle eikä juurikaan selkää rasita, niskaa ehkä.

Älypuhelin on helppo lähestyttävä ja siihen on pikkuhiljaa omaksuttavissa enemmän ja enemmän toimintoja, jollei halua haukata liian isoa palaa kerralla. Esimerkiksi iphone tulee pitkälti nykyään ilman käyttöohjeita ja siihen on syynsä, siitä on tehty niin helposti lähestyttävä kuin vain mahdollista. Käyttökokemuksen onnistuminen mahdollistetaan niin tehokäyttäjälle kuin aloittelevammalle amatöörille. Joten uuden tekniikan käyttöönoton kynnys ei ole muuta kuin tekosyy.

Omassa käytössäni vuokranantajana puhelimen tärkeimmät ominaisuudet:

1. netti
2. viestintävälineet aina tekstiviesteistä watsappiin jne.
3. sähköposti
4. soittaminen
5. äpit (apps): mobiilipankki (vuokraseuranta), Onenote (muistiinpanot), Google Drive (kirjanpito), laskin
[6. erilaiset äpit lisätoimintoihin (Airbnb, tori, magicplan, houzz, oikotie, SeekingAlpha, office, Igglo Rent, jotain varmasti uupuu ja uusiakin tuttavuuksia saa ehdottaa)]

En siis itsekään käytä puhelinta kaikkeen ja mm. vasarasta se ei vieläkään käy (armeijatason kestävyystesteistä huolimatta), joten DIY vuokranantaja turvautuu yhä myös työkalupakkiin. Toki on myös ns. hardcore puhelimia tehokäyttäjille, ohessa linkki mm. Caterpillarin lämpökameralla varusteltuun älypuhelinmonsteriin. On siis asioita mitä edelleen haluan hoitaa mm. läppärillä/kotikoneella, tulostan sopimukset tulostimella, hoidan esittelyt in person, varmuuskopioin kirjanpidon ulkoiselle kovalevylle jne. Eikä kännykältä tihrustaminen aina ole se mukavin tapa hoitaa asioita, mutta se kieltämättä taipuu moneen temppuun ja toimenpiteeseen.

Puhelin kouraan ja vuokralaisia tai uusia asuntosijoituksia metsästämään.

Linkki osaan kaksi tästä.

Tekniikkakettu kuittaa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti