sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuoden 2021 suosituimmat TOP 6

Ovia tuli availtua vuonna 2021

Pidemmittä puheitta vuoden 2021 TOP 6 suosituimmat blogijulkaisut:

  • Suosituimpana ei niin yllättäen: Asuntosijoittajan klassikko: Ensiasunnosta sijoitusasunto (linkki). Tämä aihe ei luultavimmin sen enempiä esittelyjä kaipaa ja jos kaipaa niin pääseepä siihen tutustumaan tarkemmin linkistä.

  • Omakotitalon ostajan opas, ostoprosessi pähkinässä on myös varsin suosittu ja sijalla nro 2 (linkki). Suomalaisten omakotitalounelma yhä elää ja käsittääkseni julkaisu on yhä aihealueen kattavin, sanoisinko muistilista. Korona-aika ei ole vielä täysin laantunut ja tilaa ja omaa pihaa arvostetaan jälleen aivan eri tavalla. 
  • Asuntosijoittajan velkavipu ja vakuudet on sijalla nro 3 (linkki). Asuntosijoittaminen harvemmin EI sisällä vivutusta. Sijoittaminen velkavivulla on niin uhka kuin mahdollisuus ja velkavivun mahdollisuutenahan on nostaa tuottoluvut aivan uusiin sfääreihin, aikalailla äärettömään. Lainaa vaan kun ei aina loputtomasti voi saada...
  • Asuntokaupan psykologia (linkki) on toinen TOP 5 julkaisuihin päässyt kirjoitus jota oli hauska kirjoitella omia kokemuksia peilaten. "Welcome to the dark side" avaus on varsin osuva viittaus asuntokaupan pimeään puoleen. Myyjiä, ostajia ja välittäjiä on monenlaisia, itsellenihän osui kohdalle varsin erikoinen hankinta, kuin myös varsin erikoinen ostoprosessi. Tunteita asuntokaupoilla EI voi välttää, sanoipa kuka tahansa mitä tahansa ja näyttäisi laskin mitä tahansa.
  • Omakotitalo vaiko asunto-osake (linkki)? Tämä on yksi lempiaiheistani. Omakotitalo voi olla sijoitusasunto siinä missä asunto-osakekin (esim. yleisimmin rummutettu yksiö).  Se voi jopa olla yksiötä tuottoisampaa ja tuo erinäisiä vapauksia, mahdollisuuksia, mutta samalla ehkä vastuitakin. Omakotitalo voi jopa olla toimivin asuntosijoitusmuoto? Kukin tavallaan ja onhan #hajautajahallitse varsin hyvä ohjenuora.
  • Pakollisena lisänostona on listalle ottaa sijalta 6 Koodinimi Tönö (linkki), joka on myös instagram tilini diy_Lord (linkki) perustamisen inspiraatio ja syy. Saa ottaa seurantaan. Koronan keskeltä mielenkiintoinen puuhamaa ja salin korvike, jota pääsee aika ajoin seuraamaan blogistani, twitteristä JA erityisesti instan puolelta kuvina. Kyseinen hankinta on myös kautta aikain suurin sijoitusasuntoprojektini ja vuoden 2021 suurin #tyämaa. Eikä kyseessä ole mikään kaunisteltu kuvakollaasi vaan projektia aina alkumetreiltä saakka, ennen ja jälkeen kuvia pääsee ihmettelemään projektin lopulla, ja ehkä jo muita aiempia projekteja matkan aikanakin.

Vuosi 2020 oli omituinen ja raskas. Vuosi 2021 oli jännä ja mielenkiintoinen vuosi, vaikkakin valitettavasti yhä koronan varjostama. Lisää #tyämaa puuhastelua on tullut hankittua oma-aloitteisesti, joten valittaakaan ei parane, mutta on vuodesta ja erilaisista projekteista päässyt myös nauttimaan. 

Blogi jatkaa elämäänsä myös vuoden 2022 puolella ja edelleen blogini päätarkoituksena on auttaa jäsentämään omia ajatuksiani ja kirjata matkaani vuokranantajana ja asuntosijoittajana. Tämä on kuin vuokranantajan päiväkirja. Erityisesti twitterin puolella tulen jatkamaan #paluutulevaisuuteensunnuntai teemaa, jolloin lueskelen itsekin, ja uudelleentwiittailen jo yli 5 vuoden bloggailun aikana kirjoittamiani aikaisempia ja eri viikkoihin hyvin soveltuvia ja yhä ajankohtaisia kirjoituksia. Spinoffeja ja jatko-osiakin lienee tiedossa.

Mustana hevosena nostan ilmaan vielä ainoaa laatuaan blogispheressä olevan koko sijoitusasunnon elinkaaren kuvaavan julkaisun vuodelta 2020. Näin kattavaa selontekoa sijoitusasunnon elinkaaresta en ole vieläkään nähnyt. Korjatkaa jos olen jotain missannut.
  • Eli Sijoitusasunto alusta loppuun, sijoitusasunnon elinkaari TÄSSÄ olkaa hyvä. 
Pyrin vuonna 2022 yhä kirjoittelemaan blogiani kerran viikossa, mutta vähintään joka toinen viikko. Pyrin pitäytymään järkkymättömänä Aku Ankka fanina keskiviikkojulkaisuissa. Mutta jo nyt olen välillä eksynyt myös #sunnuntaiblogi teemaan. Tekosyitähän löytynee vaikka ja millä mitalla, katsotaan kun Koodinimi Tönö valmistuu, että josko vuorokauteen ilmestyy vähän lisää vapaita slotteja.

Toiveita aiheista saa yhä laittaa tulemaan ja keskustelua herättää. Keskustelua ja kommentointia jonkunkin verran on tullut ja lupaan yhä parantaa tapaani aktiivisemmin vastailemalla kysymyksiin/kommentteihin.

Vuokranantaja kiittää, kuittaa ja kumartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti