torstai 20. lokakuuta 2016

Selaa, selaa, etsii, etsii, jaksaa, jaksaa, painaa, painaa...

Sitähän sijoittaminenkin ja myös asuntosijoittaminen on. Erityisesti asuntosijoittajana tulee selailtua erilaisia sivustoja, joissa on asuntoja myynnissä. Katsonko niitä mielenkiinnosta, hullunkiilto silmissä, unelmoiden vai euron kuvat silmillä? Varmaan vähän kaikkea. Ala ja aihe kiinnostaa, uusia asuntoja tulee jatkuvasti markkinoille ja välillä uusia kiinnostavia (tavalla tai toisella) asuntoja myös poistuu markkinoilta kiivaaseen tahtiin.

Sama tilanne toistuu vuokranantajan näkökulmasta. Kun vuokralainen vaihtuu tulee selattua ja seulottua läpi yksi jos toinenkin tiedustelu asunnosta sekä netistä asuntoa hakevien ilmoituksia. Kuten seuraavaa asuntoa hakiessa niin vuokralaisen kanssa sama homma, etsitään sitä kultakimpaletta.

Vuokranantajan ja asuntosijoittajan homma on melko sivutoimista, kuten aikalailla koko asuntosijoittaminen. Ainakin omalla kohdallani on näin. En tee koskaan täyttä työpäivää sen parissa, enkä toivottavasti koskaan tulekaan tekemään. Tunnin pari uhraan aiheeseen silloin tällöin. En laske työksi erilaisten asuntojen ja vuokralaisten hupiseulontaa, vaikka asuntosijoittamisen tunteihin ne laskisinkin. Kiva pysyä markkinassa kiinni ja saada makeita nauruja, kun joku on kuvannut taas WC papereita ja vessanpönttöjä. Ei välttämättä oma välittäjävalintani. Toisaalla vuokralaiset laittavat itsestään ties mitä ehdottelevia tissit tiskiin kuvia ja milloin kippis kaljatölkin kera. Viihdyttävää, joten kiitos ainakin siitä.

En päättömästi selaile eri sivustoja tai jokakoti-lehteä ja toki luotan paljon myös nykypäivään erilaisten hakuvahtien helpottaessa elämääni. Vuokranantajan elämä on välillä tylsää ja välillä voi olla vähän vauhdikkaampaakin vuoristorataa. Tällä hetkellä meno tuntuu lepposalta, katselen lähinnä kun kuukausittaiset vuokrat kilahtelevat tilille. Aikaani välillä vie yhden asuntoni putkiremonttiprosessi, joka sekin on mielestäni viihdyttävää ja mielenkiintoista.

Kohteet ovat siis jatkuvassa tarkastelussa ja jos oma budjetti ei anna myöden uusille hankinnoille niin tyhmältähän se välillä tuntuu. Siitäkin syystä asuntosijoittaminen ja vuokranantajana toimiminen on jos jonkinlainen maratooni. Pitää olla hereillä ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Tämä on sitä hamsterin pyörässä juoksemista sen kultaisen päivän perässä, kun porkkana putoaa nenän eteen ja pääsisi vaikka ennalta aikaiselle eläkkeelle. Voi olla, että hamsteri väsyy tai juoksupyöräkin menee rikki ennen maaliin pääsyä.

Kettu, kiittää, kuittaa ja kumartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti