sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kiinteistön kehittämistä(ko/kö) Case 1

Mennään tällä kertaa uusimpaan kohteeseeni, jossa itseasiassa tällä hetkellä myös asun. Tämä on uudelta alueelta ja myöhemmin olisikin tarkoitusta laittaa kohde vuokramarkkinoille. Vuokralle en halunnut ja ajattelin hakea pientä veroetua asumalla itse 2v kohteessa. Antaahan se myös samalla hyvän kokonaiskuvan kohteesta myöhempää joko myyntiä tai vuokraamista ajatellen. Aika äkkiä tuli mm. huomattua, että kyseinen kohteeni on sijoittajien hallussa, enkä usko että edes 50% asuntojen omistajista itse asuu rakennuksessa.

Mennään lämmintä(?) tammikuuta, kylppärissä on subtrooppisen +30 astetta lämmintä, koska lattialämmitys huutaa. Lieköhän "nokun on aina ennenkin tähän aikaan vuodesta lämmitykset täysillä"- kanta? Syyskuussa ulkona oli hellettä ja samoin vessassa. On kiva istua sademetsässä hikisenä hoitamassa asioitaan... Itse asumalla (ja istumalla) saa kieltämättä paremman tuntuman, samalla tutustuu ympäristöön ja naapurustoon.

No tuo subtrooppinen wessa nyt oli lähinnä kevyt aasinsilta. Tämä Case on kuitenkin hyvä esimerkki mielestäni hyvin toteutetusta "uudiskohteesta", jossa on vanhan (jokin entinen toimistorakennus) päälle laitettu kaikki uuteen uskoon. Kauttaaltaan kaukolämmöllä lämmitetty kohde, jossa vesikiertoinen lattialämmitys, eli ei "kauniita" rautapattereita seinissä. Vastikekin alle sen mitä sijoitusasunto nro 1ssä eli kaksiossa. Kohde on valmistunut 2011 ja viereen nousevat uudiskohteet ovat vastikkeiltaan pääosin kalliimpia. Jotain on siis tehty oikein, aika näyttää kuinka hyvin ja kuinka oikein.

Kiinteistön taso luodaan siis jo syntyvaiheessa ja sitä parennetaan ja paikkaillaan suurien remonttien yhteydessä (parhaimpana esimerkkinä lienee putkiremppa). Mitä kehittäisin tai säätäisin moderneimmassa kohteessani? Ehkä viilaisin pilkkua, pyörien varastointijärjestelyissä ja häkkivarastoissa. Mahdollisuuksia voisi olla myöhemmin tehdä vaikka pari kolme uutta asuntoa lisää. Kehittämistä voisi olla myös isännöitsijän viiveellisissä vastausajoissa ja "pistä vahinko kiertämään häkkivarastoissa" (sattumalta kaikilla sitten lienee varastot ristissä). Eikä kylppärin Amazonikaan ole kovin mukava, saati energiaa säästävää.

Ehkä vähän utopistisia ajatuksia, mutta kuulunnee ainakin allekirjoittaneen vuokranantajan luonteeseen, minähän en hiljaa yhtiökokouksissa istu. Haluan pitää omaisuudestani huolta ja jopa nostaa sen arvoa (sekä mahdollisuuksien mukaan säästää omissa kuluissani).

KKKK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti