keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Vuokrailmoitusten vyörytys

Sesonki käy kuumimmillaan. Tänä vuonna 28.6 opiskelijat saivat viimeistään tietää opiskelupaikoistaan ja tuolloin alkaa yleensä myös asuntojen metsästys. Toki osa on jo liikkeellä ajoissa, mutta suurin rysäys alkaa tuon ns. eräpäivän jälkeen, kuten tänäkin vuonna.

Vuokrailmoituksen tai vuokralaisen hankinnan voi tehdä useammalla tapaa. Sen voi ulkoistaa vuokravälittäjälle, jotka yleensä ottavat noin 1kk vuokran vaivastaan. Sesonkina heillä on myös kiire, joten en tiedä heidän laadustaan. Yksi massanäyttö ja eka "hyvä" kandidaatti sisään, ei se välttämättä tarkoita ongelmia, mutta ei se välttämättä myöskään tarkoita, että lopputulos on paras mahdollinen. En kritisoi, mutta olen aina itse onnistunut (tähän mennessä) vuokraamaan asuntoni hyvällä aikataululla ja laadukkaasti.

Aina voi myös käyttää luultavasti yhä suosituinta alustaa, eli vuokraovea (jossa ilmoittaminen maksaa). Tai sitten voi täsmäiskulla heittää ilmoituksen jokaiseen keksimäänsä kanavaan ja alkaa seulomaan ehdokkaita. 

Oma mieluisin taktiikkani on ns. vyörytystaktiikka, jossa yleensä aloitan lyömällä ilmoituksen tori.fi palveluun samana aamuna kuin opiskelijat viimeistään saavat paikoistaan tietää. Tästä 1-2 päivän välein päivitän/jaan ilmoituksen seuraavalla alustalla, jolloin se aina nousee tuoreimpiin "kärki-ilmoituksiin" ja tavoittaa mitä luultavimmin suuremman yleisön. Yleensä järjestykseni on seuraavanlainen:
1) tori.fi
2) Facebookin paikalliset vuokraussivut
3) Facebookissa jakaminen
4) oikotie

Voi olla, että jo ensimmäinen vaihe toimii niin hyvin ettei muita vaiheita tarvita, mutta ainakin markkinan kokeilumielessä olen todennut järjestyksen toimivaksi. Pienillä siirtymien viiveillä säästän myös omia hermojani, ettei nyt kaikista ovista ja ikkunoista tule tiedusteluja samaan aikaan/samana päivänä. Seulon palveluista tarpeen vaatiessa myös halutaan vuokrata ilmoituksia ja olen vuokralaisiin suoraan yhteydessä ja aktiivisesti kyselen asunnontarpeita tuttavapiireistä ja Facebook jakaminen toimii mainiona apuna siinäkin. On sitä kertaalleen tullut löydettyä vuokralainen salireissullakin.

Kesäsesonki on vuokranantajan parasta aikaa. Aikalailla kuka tahansa tavallinen tallaaja saa vuokrattua sesonkina asuntonsa kuin asuntonsa (ei aivan yleistettävissä) hyvään ja muuta ajankohtaa parempaan hintaan ja hyvälle vuokralaiselle. Toki ilmoitusten kannattaa sesongista huolimatta olla laadukkaita eikä ylilyönteihin ja laittomuuksiin kannata ryhtyä. Kaikkea sitä välillä näkee. Vuokranantajan ja vuokralaisten kannattaa molempien olla tarkkana, ilmaisia lounaita ei ole.

Nyt kone kiinni ja karkkikauppaan. Kesäkettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti