tiistai 31. heinäkuuta 2018

Onko solu/kimppa-asuminen hyytynyt?

Hyytynyt, ehkä, mutta hyvin pelaa edelleen näin kesäsesonkina. Vyörytystaktiikka tuli jälleen kokeiltua, tarkoituksena oli lähinnä markkinan kokeilu, koska lopulta kämppä meni tutuille (tai ennemminkin puolitutuille). Hommat oli käytännössä sovittu jo kun opiskelupaikat ilmoitettiin. Viimeistelyt tehtiin kuukauden kuluessa ja samassa ajassa ehdin saamaan useita yhteydenottoja vyörytyksen kohteena olevasta kolmiostani. 

Kohteena oli siis kolmio, joka pohjaltaan sopii mitä mainioimmin kimppakämpäksi. Moni vuokranantaja on kritisoinut tukimuutosten aiheuttamaa negatiivista vaikutusta kimppa-asumiseen. Nyt tuli omakohtaisesti testattua, että ainakin näin sesonkina "tuotteeni" (ennemminkin kohteeni) on kysyttyä priimaa ja yhteydenottoja tuli useita. Yksittäistä huonetta ei tainnut juuri kukaan kysellä, mutta niin kaveriparit kuin pariskunnatkin olivat asunnosta kiinnostuneita.

Suurena vaikuttimena lienee, että kyseessä on yliopistokaupunki, johon alkusyksyisin ilmaantuu paljon uusia opiskelijoita useilta eri ulkopaikkakunnilta. Kesäsesonkina kysyntää siis piisaa, muutoin voikin olla vähän kylmempää kyytiä kysynnän osalta, mutta kyllä siitäkin ajan kanssa pääsee kärryille. 

Ehdin "vyöryttämään" kohdettani vain ensiaskeleita torin ja Facebook ilmoittelun kautta. Pyrin aina vastailemaan kohteistani kiinnostuneiden tiedusteluihin, näin tein myös tällä kertaa. Myönnän käyttäväni "kerro itsestäsi lisää" ensisijaisena suodattimena: vastaukset tyyliin "Moi, olen Pekka, tarviin kämpän" eivät valitettavasti usein pääse jatkoon. 

No homma kuitenkin tuntuu toimivan ja etenen luottavaisin mielin myös kohti tulevaa. Ymmärrän, että usein haetaan omaa (siis ei kimppakämppää) ja juurikin yksiötä, mutta asuntosijoittajana ei juurikaan tässä markkinassa tuotoilla pääse mässäilemään yksiöitä haalimalla. Aina löytyy kaveruksia, jotka voivat muuttaa yhdessä uudelle paikkakunnalle (been there done that) tai pariskuntia, joka tarvitsee vähän enemmän tilaa. On se myös vuokralaisen keino säästää, yksiöiden neliöhinnat/-vuokrat ovat lähes poikkeuksetta korkeakoulukaupungeissa sietämättömillä tasoilla.

Kesäkuumalla kärventynyt kettu kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti