keskiviikko 30. joulukuuta 2020

TOP 5 suosituimmat

 Pidemmittä puheitta: Tämän vuoden TOP 5 suosituimmat blogijulkaisut olkaa hyvät!

  • Ei niin yllättäen kattava katsaus ensimmäisen sijoitusasuntoni lukuihin: Asuntosijoitusdiili lukuina (LINKKI). EXIT julkaisuni lienee asuntosijoitusblogimaailman harvinaisuus: käsittääkseni se on ainoa laatuaan kattavuudeltaan ja tarkkuudeltaan vaikka en senttejä lähtenytkään halkomaan. Vajaan kahdeksan vuoden työ ja kokemukset eivät varmastikaan ole valuneet hukkaan vaikka nyt kassakoneeni muutinkin tuloiksi ja veroiksi. Liekö jopa ainoa suorilla summilla koko sijoitusasunnon elinikä numeroiksi vedetty julkaisu? Kommentoikaa ja korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä.
  • Asuntosijoittajan klassikko: ensiasunnosta sijoitusasunto (LINKKI olkaa hyvä).
  • Jokavuotinen riskienhallinnallinen peiliin katsomisen, pohdinnan paikka ja lukusuositus useampaankin kertauskertaan (kerran vuodessa tms). Vuokranantajan stressitesti (LINKKI).
  • Asuntosijoittajan romahdus (LINKKI). Liittyen harvinaiseen pörssiaaltoiluun koronan syövereissä ja toki kummallisen vuoden aikalailla synkinpään hetkeen maaliskuulta. Vuokranantajan ja asuntosijoittajan ajatuksia koronatunnelmiin.
  • Omistusasunto vs vuokra (LINKKI). ”Lievää” kannanottoa ikuiseen kestomenestysaiheeseen vuokranantajan silmin. Ymmärrän molempia, mutta yhä edelleen supisuomalainen varallisuuden kerryttäminen tapahtuu niihin seiniin. Varallisuutta sekin. Ikuisella arvonnousulla, poikkeuksetta tai riskittä? Eipä taida...
TOP lista ei pidä sisällään juurikaan yllätyksiä. Omana toivomuksenani on, että vihreä vuokranantajuus nähdään vielä jonakin päivänä isompana sulkana asuntosijoittajan ja vuokranantajien hatussa. Se on sekä vastuullisuutta, että tulevaisuuden kilpailuvaltti. Toisaalta sillä on mahdollisuuksia säästää puhdasta rahaa, se lienee vielä se tärkein pointti. Sen suosion toivon lisäävän tuulta siipien alle (joten siitäkin syystä: LINKKI). Vuokranantajatapahtuma2020 nosti aihetta kivasti lauteille. Lisää vain löylyä. Väittäisin tässäkin vihreä vuokranantajuus rummutuksessa olevani pioneeri, useamman vuoden ajalta.

Jatkossakin tulen pitämään vuokranantajan ajatuksenjuoksustani tätä tarinaa, se auttaa itseäni jäsentämään ajatuksiani ja kohdentamaan katsetta tarkemmin ajankohtaisiin asioihin ja myös päivittämään omaa toimintaani. Olen myös enemmän alkanut käymään läpi vanhoja julkaisujani ja pyrin yhä jatkamaan #paluutulevaisuuteen teemaa, jossa nostan yhä ajankohtaisia vanhoja tarinoitani tapetille. Varmasti näistäkin tulee uusia jatko-osia, kuten #homeoffice 2.0 (LINKKI) taikka sijoitusasuntojen yhteenvetoja, kuten ensimmäisen sijoitusasunnon tarinat kooste (sille matkalle mahtui muuten aika paljon tavaraa ja tarinaa LINKKI). 

Vuosi 2020 on ollut kaikin puolin mitä ihmeellisin ja kaikki voimme varmasti hyvällä omatunnolla sanoa, että ainakaan täysin samanlaista vuotta emme toivo. Vuosi on ollut poikkeuksellisen raskas ja pitkä. Nyt on aika kääntää sivua vuoteen 2021.

Toiveita aiheista ja keskusteluakin saa herättää enemmän. Lupaan pyrkiväni aktiivisesti osallistumaan keskusteluun ja vastaamaan parhaan kykyni mukaan (tai vähintäänkin hyödyntämään googlea). Olen kuullut, että kommentointi on jossakin määrin kömpelöä tai kankeaa esim google kirjautumisineen, mutta olen piilotestaillut alustaa eikä sen toivoakseni pitäisi olla monimutkaista ja ilman kirjautumisiakin pitäisi pystyä kommenttikenttään tavaraa heittämään. Pitäisi toimia niin eri laitteilla eli mobiilisti taikka pöytäkoneella ja/tai Windows tai Apple ympäristöissä.

Vuokranantaja kiittää ja kuittaa ja kumartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti